Blad 2

 

Om dit concert voor velen aantrekkelijk te maken hebben wij gekozen uit een breed scala van muziekstijlen. Daarnaast hebben we ook enkele jonge solisten uitgenodigd om hen kennis te laten maken met het orkest en het publiek te laten zien hoe plezierig dit kan uitpakken. Zoals altijd begonnen we met een opwarmertje n.l. onze "Warming-Up".

Het arrangement van Albert Hammond was voor ons ook een bijzonder moment in de tijd en haalde verschillende momenten uit 25 jaar muziek terug.

Een andere bolero dan van Ravel maar met een zelfde passie en charme.

"A night like this" was in goede handen bij Roos Zweers. Via Fluxus hadden wij gevraagd of zij mee wilde doen en zij heeft deze uitdaging aangenomen en met succes en plezier ten gehore gebracht. Voor ons en voor Roos een geweldig leuke ervaring.

The Blues Factory is een stuk van Jacob de Haan en is een ode aan de verloren gegane Nederlandse textielindustrie. Voor het orkest een lekker stuk muziek en het publiek kon dit ook zeer waarderen.

Bohemian Rapsody. Alom bekend en zeker geen makkelijk nummer maar wel een spektakel en zeker ook in onze uitvoering met de sologitaar bespeeld door Stephan Rovers. Het knalde eruit

Olivier Goudbeek wist met zijn saxofoon een extra sfeer te treffen en zette met het orkest een geweldige Harlem Nocturne neer.

Het eerste deel van het concert werd afgesloten met een wervelende "Sabeldans" van Aram Khuchaturian waarna iedereen in galop naar de klaar staande drankjes kon gaan voor een kleine adempauze.

Wassermusik - Feuerwerk van Georg F. Händel

Na het geweld van The Phantom was dit een totaal ander muzikaal tableau. Het orkest liet daarmee zien ook muziek uit een heell ander tijdperk te kunnen brengen.

Veel muziekstukken uit de musical zijn ook voor akkordeonorkest bewerkt. Zo ook de openingstune van de Phantom en zo na de pauze was dit een lekker stuk om weer volledig in het concert te zijn.

Bravehaert en Danny Boy met solist Marco Baartse.

Beide stukken zijn op een bijzondere manier op het repertoire gekomen en brachten ons ook in contact met Marco Baartse. Hij bespeelt de uillian-pipe en dat is nu net juiste instrument voor deze muziek. De combinatie met het orkest was voor velen een verrassing.

Een geweldige hit van John Miles die vele stemmingen in dit stuk heeft weten te verwerken en dat we met plezier hebben gespeeld.

Memory van A.L. Webber.

U weet wel uit de musical Cats. Ook dit stuk werd weer geweldig gezongen door Roos Zweers.

Voor ons bracht deze muziek vele herinneringen over 25 jaar Con Piacere. !0 leden kregen ook een herinneringsaandenken

uitgereikt.

Met de Farewell Blues en de solo's van Olivier Goudbeek op zijn saxofoon werd het jubileumconcert op een spetterende wijze afgesloten.

Na afloop veel voldoening om een geslaagd concert in een mooi theater en de bloemen voor Sandra. Dat werd nog een apart verhaal.

Concert Lentekriebels 4 maart 2018

Con Piacere en Shantykoor Zilt uit Wormerveer

Door allerlei omstandigheden was het er in 2017 niet van gekomen een concert te geven zoals we jaarlijks gewend zijn.

Het was dus zeer aangenaam dat we in conctact kwamen met shantykoor Zilt uit Wormerveer. Het resultaat was dat we beiden wel een concert met elkaar wilden doen. Als Locatie werd gekozen de "Kogerkerk" in Koog aan de Zaan. Al tijdens de repetitie bleek dat we direct een sterke klik met elkaar hadden. Spontaan werd door het koor met de "Conquest of Paradise" meegezongen en dat werd dan ook tijdens het concert zo gebracht. Ook het publiek was aangenaam verrast met de combinatie van koor en orkest. De "a capella" formule van het koor zorgt voor een bijzondere performance die als zeer aangenaam wordt ervaren. Koor en orkest hebben voor haar fans een leuke muzikale middag gebracht. Via onderstaande links kunt u ook proeven van enkele stukken zoals we die met Zilt hebben gebracht.

 

Wild Rover : https://www.youtube.com/watch?v=l7w5EdUxsVs

 

Drunken Sailor : https://www.youtube.com/watch?v=HSA3vij1EMk

 

Conquest of Paradise : https://www.youtube.com/watch?v=zqt0R3yEIWg

 

You never walk Alone: https://www.youtube.com/watch?v=3gOV08pr2e8

 

Op YouTube staan ze bij elkaar via onderstaand scherm.